sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Big hero 6Hei!

Anteeksi pieni tauko tekstien kirjoittamisessa, ei ole oikein ollut aikaa/halua kirjoittaa. Mutta nyt olen täällä taas :)

HUOM! Saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Ajattelin tässä myös alkaa näiden elokuva arvostelujen yhteydessä esitellä
omistamani DvD/ Blu.rayn ja kaikki muutkin oheiskamat, jos niitä on.
Big hero 6:n minulla on vain  tämä Blu-ray.

Big hero 6 on Disneyn 53. klassikko, joka ilmestyi vuonna 2014.


Toinen elokuva, jossa on nuori keksijä, jolla ei ole vanhempia ( toinen on Riemukas Robinsonin perhe). Tällä kertaa se on kuitenkin toteutettu paremmin, tosin tässä ei käsitellä hirveästi vanhempia, vaan veljeyttä.

quirkyinspired.com

Hiro ja muut viisikon jäsenet olivat ihan kivoja. Suosikkini heistä olivat Hiro, Wasabi ja GoGo.
     Pidin Tadashista todella paljon ja järkytyin hänen kohdatessaan loppunsa. Tadashi oli ollut Hirolle hyvin tärkeä, joten hän ei aluksi pystynyt käsittelemään tunteitaan. Tadashin kuolema pysyy koko leffan ajan tärkeänä osana.
     Baymax oli aivan ihana! Sen robottimaisia eleitä oli todella hauska seurata ja Baymax oli koko leffan hauskin ja paras henkilö (tai no, robotti). 

     Pahis oli yllättävä. Luulin kavereideni kanssa, että pahis olisi Krei, mutta heti kun se paljastettiin leffassa, emme enää uskoneet siihen. Aloimme miettimään mahdollisia pahisvaihtoehtoja, mutta mieleemme ei tullut Callaghania. Callaghanin suunnitelma on aika... epätavallinen. Ymmärrän, että hän haluaa kostaa, mutta miksi sepitää tehdä noin vaikealla tavalla. Miksi pitää ensin varastaa mikrobotit, valimistaa niitä lisää, rakentaa niistä teleportti, joka imisi kaikki Krein saavutukset ja lopulta Krein itsensäkkin sinne? Eikö ole olemassa yhtään helpompaa tapaa? TAI toinen vaihtoehto, että jätä kostamatta.

Lopun teleportin pinkki maailma ei oikein iskenyt minuun, vaikka olihan se hienon näköinen. Pidän tosin siitä, kuinka Hiro veljensä sanoin lähtee pelastusoperaatioon. Hiro ja Baymax löytävät Callaghanin tyttären, Abigailin, vähän turhankin nopeasti. Mutta oli kohtaus koskettavakin Baymaxin "kuollessa" ja kohtaus on hienosti animoitu.

disneymoviesandfacts.tumblr.com

Itkettyä on tullut monessakin kohtauksessa ( Tadashin kuolema, Tadashin työpäiväkirja Baymaxissa ja Baymaxin "kuolema"), mutta myös hauskoja kohtauksia löytyi, suurimmaksi osaksi liittyen Baymaxiin.
Musiikki oli ihan kivaa, ei ehkä ihan minun makuuni. Leffassa ei myöskään kuulla lauluja (paitsi taustamusiikkeina, mutta koska niitä ei ole suomennettu, en laske niitä tässä tapauksessa lauluiksi ) ja se on pieni miinus, sillä rakastan Disney-lauluja.

Suomidubbi oli hyvä, varsinkin Baymaxin ääni oli aivan ihana!  Big hero 6:ä en ole katsonut enkuksi muutakuin aivan pieniä pätkiä, joten en nyt ala vertailemaan niiden eroja.

Kokonaisuutena leffa oli todella hyvä. Toimintaa ja rauhallisia hetkiä oli juuri sopivassa suhteessa. Hiron menetystä käsiteltiin koko elokuvan ajan, mikä oli mielestäni parasta leffassa. En yleensä ole supersankari elokuvien ystävä, mutta pidin tästä perhe teemansa ( ja Baymaxin:) ) takia. Tämä menee ehdottomasti sinne parempien Disney-klassikkoiden joukkoon!


( Anteeksi, jos kuvat ovat hieman huonolaatuisia, disneyscreencapsin kuvat eivät liittämisen jälkeen enää näkyneet blogissani. En nyt tiedä, mistä se johtui, joten jouduin tyytymään muista lähteistä otettuihin kuviin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti