tiistai 19. tammikuuta 2016

Riemukas robinsonin perheHeipä hei!

Riemukas Robinsonin perhe on Disneyn. 47. klassikko, joka ilmestyi vuonna 2007.
.
Olen  katsonut elokuvan kerran aikaisemmin ( joskus viime vuoden loka-marraskuussa) ja silloin pidin elokuvaa semmoisena keskitason Disney-leffana, ei minään surkeimpana. Nyt, uusintakatselun jälkeen pidän sitä yhtenä huonoimmista Disney-leffoista.

HUOM! Saattaa sisältää juonipaljastuksia!


Kuva osoitteesta: cdon.com

Elokuva kertoo orvosta Lauri-pojasta, joka monen epäonnistuneen hakija-parin jälkeen päättää selvittää, kuka hänen äitinsä oli. Hän keksii tarkoitukseen muistinvirkistäjän, mutta kaikki ei suju suunnitelmien mukaan, kun Koppalakki niminen roisto sabotoi Laurin konetta. Lauri masentuu täsät, mutta tulevaisuudesta tullut Vilppu Robinson yrittää parantaa tämän mieltä. Kun Lauri ei suostu ryhdistäytymään, Vilppu vie hänet aikakoneella tulevaisuuteen.

Lauri on ehkä elokuvan hahmoista ainut, johon kerkeämme tutustua kunnolla, ja silti hahmo tuntuu hyvin etäiseltä minulle


Elokuva alkaa hyvin, mutta keskivälissä juoni jää junnaamaan paikalleen ja lähdemme tutustumaan "riemukkaaseen" Robinsonin perheeseen. Mihinkään elokuvaan hahmoon ei keskity kuin ehkä n. 10 sekuntia ja sitten olemmekkin jo seuraavan luona. Juoni jatkuu vasta, kun koko yli kymmenpäinen perhe on esitelty. siltikään yhteenkään hahmoon en tunne samaistuvani.

Kuinkakohan moni muistaa näiden kaikkien nimet, kun joukkoon kuuluu vielä ainakin Vilppu, robotti, sammakoita, hovimestari...


On leffassa toki pari hauskaakin kohtaa ja Koppalakki on aika mielenkiintoinen pahis. Kuitenkin elokuva menee välillä aika sekavaksi kaikkien tulevaisuudessa ja menneisyydessä hyppelyiden välissä.

En suosittelisi leffaa perheen pienimmille sekavan juonen ja pelottavan loppukohtauksen takia, mutten myöskään vanhemmillekkaa sen tylsyyden vuoksi
Yksi elokuvan hämmetävimmistä kohtauksista, Aikuisen Laurin ja lapsi- Laurin kohtaaminem

Elokuvan musiikkiin en hirveästi kiinnittänyt huomiota, luulisin, että sellaista keskitasoa. Hahmot ovat vielä aika kumisen näköisiä ( verrattuna esimi Kaksin karkuteillä-elokuvaan tai Frozeniin).

Sanoisin, että Riemukas Robinsonin perhe on tällä hetkellä mielestäni surkein Disney-leffa.

Mitä mieltä te olette Riemukkaasta robinsonin perheestä?

( Kuvat ovat osoitteesta:  http://disneyscreencaps.com/   ellei toisin sanota)

2 kommenttia:

 1. Katsoessani Riemukkaan Robinsonin perheen ensimmäistä kertaa olin positiivisesti yllättynyt elokuvasta! Minulla oli TODELLA huonot ennakko-odotukset siitä, ja ehkä sen takia katsominen oli positiivinen kokemus. Positiiviset tunteet eivät kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että elokuva ei mitään parasta Disneytä ole. :P

  Minä samaistun elokuvassa Lauriin, vaikka en orpo enkä keksijä olekaan. :D Laurin tunteet on tehty aidoiksi, ja tippa nousee linssiin Laurin suriessa yksinäisyyttään. Tämä onkin parasta elokuvassa, sillä muut hahmot jäävät todella pintapuoliseksi juuri määränsä takia, minkä sinäkin mainitsit tekstissäsi. Tietokoneanimaatio näyttää myös todella surkealta, ainakin nykykatsojan silmiin, joka on tottunut Frozenin kaltaiseen upeaan luontoon ja ihmisiin. Musiikki on myös yhdentekevää ja tylsää. Tästä kaikesta huolimatta minun "huonouslistallani" Riemukkaan Robinsonin perheen edelle menee moni muu Disney-klassikko! Vaikka kuuluu tämäkin elokuva sinne huonoimpien joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekkin ensimmäisellä kerralla posittivisesti yllättynyt, mutta kuten tekstissäni sanoin, uysintakatselun jälkeen leffa oli mielestäni paljon surkeampi.

   Okei, ehkä minäkin hieman samaistun Lauriin, mutta se ei valitettavasti nostaa elokuvaa silmissäni korkeammalle.

   Sanoin elokuvaa hyonoimmaksi KATSOMAKSENI Disney-leffaksi, esim. en ole nähnyt Pikku Kanasta muuta kuin auvan piebenä ja muistelisin että se oli aika huono. Myöskin klassikot 6-11 ovat katsomatta, samoin kuin molemmat Fantasiat, Atlantis ja useimmat jatko-osat. Näistä mihinkään minulla ei ole kovin hyvät ennakko-odotukset ( okei, Fantasiat ovat alkaneet kiinnostaa minua. Ja Atlantis) ja tämä saattaa olla syynä siihen miksi pidän Riemukasta Robinsonin perhettä niin huonona.

   Poista