maanantai 11. tammikuuta 2016

Kunnon dinosaurus

Heipsan!

Kävin tässä pari päivää sitten katsomassa Pixarin uusimman leffan, Kunnon dinosauruksen ja kerron vähän mielipiteitäni siitä.


.
En oikeastaan tiennyt elokuvasta etukäteen muutakuin, että leffa kertoo dinosauruksesta ja pojasta ja että dinoasaurus on hyvin pelokas ja sen on voitettava pelkonsa. En ole koskaan ollut dinosaurusleffojen suurin fani, mutta menin katsomaan leffan kavereideni kanssa avoimin mielin.

Aluksi minun on pakko hehkuttaa elokuvan maisemia: ne olivat todella aidon näköisiä! Voisin melkein luulla, että ne on kuvattu oikeasti. Luonnon kuvaus oli muutenkin hyvin aitoa.

Jotkin kohdat olivat hyvin ennalta-arvattavia ja keskivaiheilla tarina alkoi vähän säröilemään, joka oli tämän leffan suurin kompastuskivi. Monet kohtaukset olivat aivan turhia juonen kannalta, vaikka osat niistä toki olivat hauskoja.

Leffassa oli myös pari surullista kohtaa. Itse herkkänä ihmisenä itkin, kun Arlo ja Puppe kertovat perheistään ja kun he sitten lopussa vihdoin löytävät omansa.

Arlon ja Pupen hidasta ystävymistä oli mukava seurata, mutta jotain leffasta jäi puuttumaan, en vain osaa sanoa mitä.

Minun pitäisi katsoa leffa uudestaan, jotta voisin muodostaa kunnon käsityksen siitä. Sanoisin kuitenkin, että leffa oli vähän keskitasoa parempi. Maisemat olivat todella hienoja, mutta juonen säröily estää tämän leffan kuulumisen suosikkeihini.

Mitä mieltä te olette Kunnon dinosauruksesta?

( Minulla on muuten myös Instagram-tili, käykää kurkkaamassa jos 
kiinnostaa: _lotta_johanna_ )


4 kommenttia:

 1. Minä pääsin tänään vihdoin ja viimein katsomaan Kunnon dinosauruksen. Pdin elokuvasta kovasti, minusta se oli AIVAN IHANA! Jopa parempi kuin Inside Out!

  Elokuvan maisemat olivat todellakin aivan upeita. Alussa katsoin, että tulinko oikeaan elokuvasaliin, kun maisemat näyttivät niiiiin aidoilta. Maisemia sai ihastella koko loppuelokuvankin ajan. Minä en huomannut elokuvassa minkäänlaisia juonen säröilyjä; ehkä olin niin uppoutunut elokuvan tapahtumiin. Ainoa kohtaus, joka minua häiritsi, oli se, kun Arlo ja Puppe söivät pilaantuneita luumuja. Heidän hallusinaatio-muotoilunsa ei jotenkin sopinut elokuvan tyyliin, vaikka idea hauska olikin. Okei, minua häiritsi alussa myös se, kuinka dinosaurukset olivat tehneet maatilan keskelle ei-mitään. Minusta maatilat kuuluvat liian hyvin yhteen ihmisten kanssa. Dinosauruksille olisi voinut keksiä jonkin toisenlaisen evoluutiosuunnan, johon olisi toki voinut kuulua maanviljelys, mutta jotenkin eri tavalla.

  Minäkin itkin ihan hirveästi mainitsemissasi perhe-kohtauksissa. Minusta oli myös kiva, että oikeastaan koko elokuvan ajan Arlo käsitteli isänsä kuolemaa: sitä ei kuitattu ohi vain hautakiven(puun) avulla. Tällainen kuoleman käsittely on ehkä synkempää, mutta myös todellisempaa. Pidin elokuvan hahmoista todella paljon, vaikka Pupesta olikin tehty liian koira. Koiramaisia hevosia ja poroja on jo nähty, joten koiramainen ihminen ei ollut enää niin hauska juttu. Erityisesti ihastuin tyrannosaurus rexeihin, ja mielestäni myös lentoliskot olivat hulvattomia pahiksia pilvistyksineen kaikkineen. :D Elokuva oli siis mielestäni aivan mahtava, ja toivotan sen ilomielin tervetulleeksi Pixarin elokuvien joukkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit leffasta.

   Elokuvan maisemat ovat todellakin hienoja, niitä ei voi hehkuttaa liikaa.

   Olen samaa mieltä Pupen ja Arlon hallusinaatiokohtauksesta, se ei sopinut elokuvaan ( okei, myönnetään nauroin siinä ;), mutta kuitenkin). Minua ei oikeastaan se maatilajuttu häirinnyt elokuvaa katsellessa, mutta nyt kun mainitsit, onhan se vähän outoa.

   Minua ei häirinnyt ollenkaan Pupen koiramaisuus, minusta se oli kiva, vaikka hevosia ja porojakin oli nähty.

   Ehkä opin pitämään elokuvasta enemmän toisen katselukerran jälkeen.

   Poista
 2. Itsekin hiukan dinojen maatila hämmensi ja alun kyntökohtausessa olin, että ei voi olla näin hölmöä. Päätin haudata kuitenkin ennakkoluuloni ja lopulta kun ajatukseen oli tottunut, oli dinoperheen oma pikku maatila oikeastaan aika hauska juttu.

  Ja elokuvan visuaalisuus totisesti oli niin upea että en tiedä vaikka pitäisi käydä ihan vielä teatterissa uudestaan katsomassa. En ole varma pääseekö luonto yhtä paljon oikeuksiinsa kotoa ruudun äärestä. Myöskin 3D:nä maisemat voisivat näyttää entistä hienommilta, sillä kävin itse katsomassa elokuvan 2D:nä. Toisaalta minä en ole 3D-näytöksissä käynyt sen jälkeen kun sain silmälasit enkä tiedä mahtavatko 3D-lasit oikein mahtua isojen lasieni päälle. Hmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei se dinojen maatila niinkään häirinnyt.

   Itse kävin katsomassa elokuvan 3D:nä, oli oikein kivan näköinen niinkin.

   Poista